Over ons

Prodin Business Solutions

Prodin Business Solutions is een Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van ERP software. Prodin is opgericht in 1975. Vanaf de start van de onderneming ligt de focus op dienstverlening. Onze ERP software is ontwikkeld om bedrijven te dienen in hun streven om administratieve-, operationele- en financiële processen efficiënter te laten verlopen.

Ervaring en service

Service staat bij Prodin hoog in het vaandel en dat is precies de reden waarom we op dat gebied beter scoren dan onze concurrenten. Aan de basis van die goede dienstverlening staan onze medewerkers die gemiddeld 18 jaar in dienst zijn. Het resultaat van die solide dienstverlening is te zien in de lengte van de partnerships die we hebben met onze ERP gebruikers.

Pragmatisme en branchekennis

Vanuit Hilversum ontwikkelt en beheert Prodin ERP software voor bedrijven in drie sectoren: handel, productie en service. De basisapplicatie is stabiel en rijk aan functionaliteit zonder onnodig complex te zijn. Pragmatisme, verwerkt in ERP software gekoppeld aan ervaren consultants met branchekennis. Die combinatie is voor veel van onze klanten zeer waardevol, al jaren.

Kernwaarden Prodin

Onze historie

Prodin is opgericht in 1975. Waar de nadruk bij de start van de onderneming lag op het ontwikkelen en leveren van maatwerk bedrijfssoftware, is hier vanaf de jaren tachtig al afscheid van genomen. In 1980 zag Prodin-P0 het levenslicht, de start van de ontwikkeling en verkoop voor seriematig werkende productiebedrijven.

Prodin-P0 transformeerde naar P1, P2 en P3 . De software werd verrijkt met een CRM-module en functionaliteit voor service & onderhoud. Erkenning van concurrentie kwam er in de vorm van de SAP Innovation Award, voor het toepassen van SAP NetWeaver technologie op Prodin-P3. In 2006 werd de samenwerking aangegaan met STRATIX, om dit ERP systeem, dat specifiek is ontwikkeld voor bedrijven in de staalindustrie, te implementeren.

2010 is een mijlpaal in de geschiedenis van Prodin omdat de onderneming weer volledig als zelfstandige BV opereert. Daarna volgen de ontwikkelingen zich snel op, met het geschikt maken van het ERP voor gebruik via iPads en tablets. De eerste migratie van SAP naar Prodin is een feit én de onderneming is de winnaar van de Succes Award in de ERP softwarebranche.

De laatste ontwikkeling is de overstap naar een nieuwere look & feel van de Prodin schermen inclusief een moderne gebruikersinterface. Prodin noemt dit de Business Workplace (BWP), een nieuwe werkwijze waarbij informatie nog makkelijker en sneller inzichtelijk is.

Klanten aan het woord

Prodin verbetert de bedrijfsprocessen van een groot aantal Nederlandse en buitenlandse ondernemingen. Wat betekent dit concreet? Een kleine greep uit de voordelen van de ERP software, benoemd door tevreden klanten:

Onze partners

Door samen te werken met gerenomeerde partners binnen de software industrie, zorgen wij ervoor dat Prodin ERP voldoet aan moderne standaarden en nóg meer oplossingen kan bieden.