Configurator voor Efficiënt Productbeheer

Bent u actief in het aanbieden van aanpasbare producten en wilt u uw offerte- en orderproces optimaliseren? Met de Prodin-configurator kunt u moeiteloos en snel uw product samenstellen door middel van een eenvoudig vraag- en antwoordspel dat naadloos is geïntegreerd in uw offerte- en orderproces.
 
De configurator is een waardevolle ondersteuning in diverse logistieke situaties, of u nu te maken heeft met productieprocessen zoals ATO (Assemble To Order) en MTO (Make To Order), MTS (Make To Stock), of inkoopartikelen. Hiermee kunt u gemakkelijk uw productgegevens genereren en beheren, zoals artikelnummers, omschrijvingen, prijzen, leveranciers, en meer.
 
U versnelt het proces van het samenstellen van nieuwe producten verder met handige functies zoals kopiëren en herconfigureren. Bij de configuratie is het essentieel om te bepalen of alle benodigde productgegevens zonder tussenkomst van engineering of werkvoorbereiding te bepalen zijn. Als dat het geval is, maakt u gebruik van standaard optie-artikelen, waardoor Prodin al uw artikelgegevens beheert en controleert of de opgegeven combinatie bestaat.
 
Na configuratie van een nieuw product in de offerte of verkooporder kunt u het normale logistieke proces direct aansturen, zonder tussenkomst van engineering of werkvoorbereiding, wat tijd bespaart en de doorlooptijd verkort. Prodin kan ook alle productgegevens bij eerder gegenereerde artikelen bijwerken op basis van de laatste configuratieversie, waardoor individuele artikelen beheren overbodig wordt.
 

De configurator is uitstekend te combineren met andere Prodin-functies, zoals MRP (Manufacturing Resource Planning) en HPP (HoofdProductiePlan). In gevallen waarbij nieuwe producten de tussenkomst van engineering, werkvoorbereiding of inkoop vereisen, zoals bij specials (voortbrengingsproces ETO), staat de configurator u bij. Het invoerproces is vergelijkbaar met het MTO-productieproces, waarbij de initiële productgegevens worden aangemaakt en uw organisatie later ontbrekende gegevens kan aanvullen. Dit verkort de doorlooptijd van het proces.